Taxaties

Makelaardij Bertens taxeert voor meerdere doeleinden, onder andere:
- Aan- of verkoopbeslissing;
- Financiering;
- Voor uw bezwaar tegen de WOZ–waarde

De taxaties worden uitgevoerd door een Register Makelaar-Taxateur (geregistreerd bij Vastgoedcert), zodat u ervan verzekerd bent dat deze door partijen zoals banken en belastingdienst geaccepteerd worden. Het lidmaatschap van de NVM is een pré voor de opdrachtgever en garandeert kwaliteit door de voortdurende bijscholing.
 
Makelaardij Bertens b.v. is aangesloten bij het NWWI
Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Zij controleren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Kwaliteit
Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) heeft tot doel de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Omdat de taxateurs van Makelaardij Bertens B.V. als NWWI taxateurs verplicht zijn de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, is voor u duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Verplicht
Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.

Kosten
Aan een NWWI-taxatie is, naast het bedrag voor de taxatie, een bedrag van € 35,00 (exclusief btw) verbonden. Op onze factuur staan deze kosten altijd apart vermeld als NWWI-bijdrage.

Heeft u een NWWI taxatie nodig?
Vul uw gegevens in op het aanvraagformulier en wij verzorgen de taxatie voor u.